Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan petošolcev

V prometu imamo samo dolžnosti

 

V četrtek, 17. septembra 2020, so imeli učenci petih razredov tehniški dan. Izvajali so program Jumicar Slovenija.

Program JUMICAR je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Otroke poučuje, kako se vesti v prometnem okolju.

Učenci so bili postavljeni v vlogo voznika. Doživljali so dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Spoznali so, kako jih na cesti vidi drugi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti, predvsem pa, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se otrok neprevidno in nepričakovano vključi v promet.

Program Jumicar, ki ga  strokovno podpira SVET ZA PREVENTIVO IN VZGOJO V CESTNEM PROMETU REPUBLIKE SLOVENIJE, GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA IN POLICIJSKA AKADEMIJA, je dopolnil znanje in izkušnje petošolcev, ki se pripravljajo na kolesarski izpit.

Nekaj prometnih situacij je predstavljeno na fotografijah.

 

Razredničarke 5. razredov

NARAVOSLOVNI DAN – 1. RAZRED

Učenci prvih razredov smo v okviru naravoslovnega dne imeli gostje iz ZD Črnomelj. Gospa Ana nam je s pomočjo čarobne vile povedala, kako lahko sami poskrbimo za svoje zdravje. Sodelovali pa smo tudi v kuharski delavnici VITAMINSKI MESEC. Pripravili smo namaz s porom in proseno kašo s sadjem. Pri tem sta nam pomagali gospa Tina in gospa Anita. Spoznali smo, da je zdrava hrana zelo okusna. Naučili smo se tudi, da je zdravje naše največje bogastvo. Zanj pa moramo nekaj narediti tudi sami. Razviti moramo zdrave navade in se tudi pravilno prehranjevati.

 

Dostopnost