Nastop folklornikov na mednarodnem  festivalu

Nastop folklornikov na mednarodnem festivalu

Folklorni krožek se je v sredo, 25. 5. 2022, predstavil na Mednarodnem festivalu »Igraj se z mano« na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki ga organizira Center Janeza Levca Ljubljana in  Društvo za kulturo inkluzije. Folklorniki so v  sproščenem vzdušju na velikem odru uspešno nastopili z odrsko postavitvijo Bodimo veseli, veselega srca. 

Po uspešno opravljenem nastopu so se na različnih delavnicah igrali z drugimi in ustvarjali skupaj z njimi.

Pozitivno vzdušje in prostor za igro je nanje naredil velik vtis. Sporočilo omenjenega festivala je, da je vsak človek enako pomemben. Vsak je unikaten, poseben, edinstven in ravno zaradi tega je svet lepši. Takšnega dogodka se ne da pozabi kar tako, saj gre za nepozabno druženje.

Folklorniki in mentorici folklornega krožka Katja Kocjan Plut in Bernarda Starašinič se zahvaljujejo Občini Črnomelj za prevoz na dogodek.

FINANČNA POMOČ SOCIALNO ŠIBKIM DRUŽINAM pri nakupu delovnih zvezkov

Iz šolskega sklada bo tudi letos razdeljena pomoč socialno šibkim družinam za subvencioniranje nakupa delovnih zvezkov in učnih gradiv za šolsko leto 2022/23 v višini 1.600,00 €.

Vsi prosilci morate izpolniti vlogo za dodelitev subvencije za nakup delovnih zvezkov za šolsko leto 2022/23 (ki se nahaja na povezavi),v fizični obliki jo dobite tudi pri svetovalni delavki Margareti Andrišević.

Vlogo z zahtevanimi prilogami pošljite na šolski naslov:

OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Župančičeva 8

8340 Črnomelj ali  na elektronski naslov: OS-MJarc.crnomelj@guest.arnes.si.

Lahko jo tudi dostavite v pisarno svetovalne delavke.

Rok za oddajo vlog je petek, 3. 6. 2021, do 14. ure.

Prepozno oddanih vlog Upravni odbor ne bo obravnaval.

Upravni odbor šolskega sklada

OŠ Mirana Jarca Črnomelj

UVRSTITEV NA FINALNO PRIREDITEV ŽUPANČIČEVE FRULICE

UVRSTITEV NA FINALNO PRIREDITEV ŽUPANČIČEVE FRULICE

Učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj so tudi letos sodelovali na Župančičevi frulici v organizaciji ZIK Črnomelj. Organizatorju je bilo treba poslati videoposnetke nastopov sodelujočih  učencev. Med 115 deklamatorji so izbrali 48 najboljših, ki so se predstavili na treh predizborih. Na zadnji predizbor, ki je potekal na OŠ Ob Rinži v Kočevju, se je uvrstilo kar pet naših učencev, in sicer Peter Kmetič, Leon Spreizer, Anže Simčič, Gregor Kmetič in Ajda Bremec, ki se je na veselje deklamatorjev naše šole in mentoric Bernarde in Eve Starašinič uvrstila med pet najboljših deklamatorjev v državi. Nastopila je s pesmijo Davida Bedrača z naslovom Jaz sem filmski režiser. Najboljše učence je izbirala strokovna ocenjevalna komisija v sestavi: Tomaž Gubenšek, Sara Horžen in Žiga Bratoš.

Prilagamo Ajdin nastop:

Finalna prireditev Župančičeve frulice bo 11. junija 2022 v Kulturnem domu v Črnomlju.

Obisk Doma starejših občanov Črnomelj

Obisk Doma starejših občanov Črnomelj

V sredo, 18. 5., smo se člani krožka DMG odzvali na povabilo Doma starejših občanov Črnomelj, kjer smo v okviru projektov Simbioza giba in Tedna vseživljenjskega učenja tamkajšnjim bivajočim starejšim občanom predstavili svojo dejavnost. Najprej smo nekaj povedali o pomenu gasilcev, nato pa še demonstrirali različne gasilske vaje in veščine, ki se jih učimo pri krožku. Za konec je sledilo še druženje, kjer smo tudi mi izvedeli marsikatero zanimivo gasilsko zgodbo, ki so nam jo starejši zaupali iz svojega življenja. S to dejavnostjo smo predvsem krepili medgeneracijsko sodelovanje.

Darjan Grudnik, mentor DMG

USPEH NA TEKMOVANJU IZ FIZIKE

USPEH NA TEKMOVANJU IZ FIZIKE

V soboto, 14. maja 2022, je bilo v Ljubljani državno tekmovanje v znanju fizike. Pravico do udeležbe na tem tekmovanju sta si po izkazanem znanju na regijskem tekmovanju, ki je bilo 14. aprila 2022 na OŠ Center v Novem mestu, pridobila osmošolec Nejc Malerič in devetošolec Luka Filak. Na državnem tekmovanju, ki je potekalo sočasno na Pedagoških fakultetah v Ljubljani in Mariboru, se je pomerilo 135 učencev 8. razreda in 126 učencev 9. razreda. Reševali so teoretične in eksperimentalne naloge. Luka je osvojil zlato Stefanovo priznanje, Nejc pa srebrno. Obema čestitamo za doseženi uspeh.

Mentorica: Romana Kočevar

Obisk predsednika in poveljnika Gasilske zveze Črnomelj

Obisk predsednika in poveljnika Gasilske zveze Črnomelj

V ponedljek, 16. 5. 2022, sta nas učence krožka Društvo mladi gasilec obiskala predsednik in poveljnik gasilske zveze Črnomelj, gospoda Boris Kambič in Jože Vrščaj. Najprej sta nam namenila nekaj vzpodbudnih besed in pohvalila naše delo, potem pa sta nam predala v uporabo gasilsko opremo in številne gasilske družabne igre, ki bodo zelo popestrile izvajanje našega krožka. Za donacijo se jima seveda zahvaljujemo in se že veselimo, da bomo vso opremo lahko tudi pobližje spoznali in uporabili pri svojem delu.

Darjan Grudnik, mentor DMG

Dostopnost