Izpeljana virtualna mednarodna izmenjava učencev

Izpeljana virtualna mednarodna izmenjava učencev

Učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj so se od 22. do 24. novembra 2021 udeležili mednarodne izmenjave učencev v programu Erasmus+ Taste my country!.

Izmenjava je zaradi trenutne epidemiološke situacije potekala virtualno. Učenci so s sovrstniki iz Italije, Nizozemske in Portugalske sodelovali v raznovrstnih dejavnostih. Reševali so kvize, spoznavali druge države in kulture ter ugotavljali razlike med različnimi šolskimi sistemi. Naši učenci so predstavili svojo šolo, mesto Črnomelj in Slovenijo. Posebno mesto v predstavitvah je imela tudi belokranjska pogača.

Kljub virtualni izpeljavi, je bila izmenjava zelo živa in aktivna. Naši učenci so pokazali veliko znanja, spretnosti in iznajdljivosti ter tako OŠ Mirana Jarca Črnomelj uspešno zastopali v mednarodnem okolju.

Obvestilo o samotestiranju

Spoštovani starši,

na vas se obračam s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah (ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta). Učenci teste prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Za učence, katerih starši ne bodo dali pisnega soglasja za samotestiranje, bo organiziran pouk na daljavo.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo skupaj s soglasjem staršev o samotestiranju objavljen naknadno.

Kako bo potekalo samotestiranje v šoli, boste obveščeni takoj, ko dobimo okrožnico MIZŠ.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi izvesti tudi sam.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Lep pozdrav

Prilagam tudi: IZJAVO ZDRUŽENJA RAVNATELJIC IN RAVNATELJEV

 Ravnatelj

Boris Mužar

Nagovor ravnatelja, 9. 11. 2021

Spoštovani starši,

Vlada Republike Slovenije je v petek, 5. 11. 2021, sprejela nove začasne ukrepe za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19 (Okrožnica)

Z ukrepi je močno posegla v dosedanje življenje in delo v osnovni šoli.

Strokovna in laična javnost (starši) imata do ukrepov različna stališča, šola pa naj bi zadovoljila tako ene kot druge, pri tem spoštovala navodila vlade in s svojim delovanjem pomagala ustvarjati razmere, da Covid-19 čimprej zajezimo. Ravno tako je nesporna močna skupna želja, da se pouk izvaja na klasičen način, to je v šolskih prostorih.

Spoštovani starši, hvala za konstruktivno sodelovanje in pomoč pri ustvarjanju zdravih razmer v šoli.

Ravnatelj Boris Mužar

 

Obvestilo ravnatelja, 2. 11. 2021

Spoštovani starši,

obveščam vas, da je Vlada Republike Slovenije na seji 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2.

Pomembna dopolnitev je zapis prostovoljnega izvajanja samotestiranja s testi HAG, ki ga po novem izvajajo vsi učenci.

V informacijo prilagamo natančen protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje.

Ravnatelj Boris Mužar

2. ŠPORTNI DAN UČENCEV 6., 8. IN 9. RAZREDOV

2. ŠPORTNI DAN UČENCEV 6., 8. IN 9. RAZREDOV

Sončna in topla jesenska dneva so učenci 6., 8. in 9. razredov in določeni učitelji izkoristili za izvedbo 2. športnega dne. Povzpeli smo se na Mirno goro iz treh različnih smeri: 6. razred: Vrčice – Kleč – Škrilj – Mirna gora; 8. razred: SC Gače – Škrilj – Mirna gora; 9. razred: Vrčice – Blatnik – Škrilj – Mirna gora. Nekaj utrinkov s pohodov ……..
Aktiv športa

 

Dostopnost