Skoči na glavno vsebino

Zadnji šolski dan zelo napornega s korono zaznamovanega šolskega leta 2020/21 je potekal v znamenju počastitve dneva državnosti ob 30-letnici razglasitve samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ki ga praznujemo jutri, 25. junija. Zaradi spoštovanja trenutnih protikoronskih ukrepov smo najprej prisluhnili radijski uri. Začela se je s slovensko himno, ki jo je zapela Sofija. Ela, Tinkara in Špela so nam predstavile pomembna dejstva iz 30-letne zgodovine naše domovine ter prebrale nekaj recitacij o domovini. Prisluhnili smo pesmi Zelena dežela v izvedbi glasbenih skupin Victory in Novi spomini, nato pa še »napotkom« za koristno preživetje počitnic, ki so jih v recitacijah podali Gregor, Ameli in Mila.

Po počitniškem pozdravu pomočnice ravnatelja Bernarde Starašinič so si učenci z razredniki ogledali še videospot Svobodno sonce v izvedbi Slovenskega Band Aid-a in posnetek oddaje Televizije Slovenija Infodrom z naslovom 30 samostojnih.

Z lepimi spomini na našo šolo, sošolce in učitelje smo se poslovili in odšli na težko pričakovane ter zaslužene počitnice.

Mentorici: Margareta Andrišević in Romana Kočevar

(Skupno 415 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost