Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli je v sredo, 15. 5. 2024, potekala zaključna prireditev regijskega natečaja Evropa v šoli. Učenci so za natečaj ob pomoči njihovih mentorjev ustvarjali na temo Dobro se z dobrim vrača. Na prireditvi je vse prisotne uvodoma pozdravila pomočnica ravnatelja naše šole, Bernarda Starašinič, nato pa so jih nagovorili še Alenka Muc, predsednica DPM Metlika, podžupan Občine Črnomelj, Jaka Birkelbach, in Uroš Brezovšek, podpredsednik ZPMS in strokovni sodelavec natečaja Evropa v šoli. Na prireditvi so učencem in mentorjem vseh belokranjskih šol, ki so v tem šolskem letu sodelovali na natečaju, predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije in Društva prijateljev mladine Metlika, podelili zaslužena priznanja in nagrade. Ob tem se je Vladimira Škof, koordinatorica natečaja in podpredsednica DPM Metlika, zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi letošnjega natečaja.

Prireditev so z deklamacijami, recitacijami, petjem in igranjem na različne inštrumente popestrili učenci belokranjskih šol.

Program sta uspešno povezovali Ajda Bremec in Tea Ćućić, svoje misli o natečaju pa so z nami delili Urška Žalec, Anže Stopar in David Ferfolja. Poleg njih so iz naše šole nastopili še: Sofija Despotović, Anja Guštin Cvitkovič, Deja Črne, Valentina Župančič, Leon Spreizer in Tilen Barič.

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost