Člani turističnega krožka smo tudi letos sodelovali na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega tekmovanja je bila FESTIVAL NAJ BO. Najprej smo morali pripraviti turistično projektno nalogo. V njej smo predstavili zanimiv festival za otroke, ki smo ga poimenovali CICIVAL. Odvijal bi se v mesecu juniju pri Benetiču na Vinici ob reki Kolpi. Nalogo smo v oceno oddali že konec meseca januarja. V mesecu februarju in v prvi polovici meseca marca smo se intenzivno pripravljali na predstavitev našega projekta na turistični stojnici, a je bila le-ta zaradi epidemije koronavirusa odpovedana.

Pred štirinajstimi dnevi so nam iz Turistične zveze Slovenije sporočili, da moramo namesto stojnice posneti film oziroma video spot v dolžini 180 sekund.

Znašli smo se pred težko nalogo, saj se večina učencev še vedno šola na daljavo, poleg tega pa je bilo za snemanje filma zelo malo časa. A kljub temu smo se znašli in ustvarili filmček, s katerim smo obiskovalce povabili na naš festival. V njem so nastopili člani turističnega krožka, brata Gregor in Peter Kmetič, šestošolka Špela Škof in učiteljica prvega razreda Nada Cvitkovič. Nekaj utrinkov iz snemanja si lahko ogledate spodaj v galeriji slik.

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost