Skoči na glavno vsebino

V petek, 21. maja, smo obeležili zaključek bralne značke, učenci od 6. do 9. razreda pa so imeli tudi kulturni dan. Letos je potekal zaključek malo drugače. Do sedaj se nam je ob zaključku bralne značke predstavi kakšen znan pisatelj ali pesnik, kar pa letos, prav tako kot lansko leto, ni bilo možno.

Prvi del kulturnega dne smo posvetili pomenu branja in bralni kulturi. Pripravili smo radijsko uro, ki sta jo odlično vodili osmošolki Ela Spreizer in Tinkara Kmetič. Razredniki so učencem podelili priznanja za uspešno osvojeno bralno značko, ki jo je letos osvojilo 179 učencev. Najuspešnejši so bili pri tem drugošolci, saj je bralno značko osvojilo 72 % učencev.

Posebne čestitke so namenjene desetim zlatim bralcem, ki prejmejo spominsko priznanje za zvestobo knjigi in osvojeno bralno značko v vseh osnovnošolskih letih, ob koncu leta pa tudi knjižno nagrado.

Potem so si učenci po razredih ogledali film. 6. razredi so si ogledali film Binti, 7. razred Moj brat lovi dinozavre, 8. in 9. pa slovenski film Ne pozabi dihati. Sledile so različne dejavnosti, nekateri oddelki so šli tudi na slikarsko razstavo.

Tako smo drobec kulture prinesli tudi med naše učence na način, ki nam ga dopušča trenutna epidemiološka slika.

Čestitamo vsem mladim bralcem ter vas z verzi iz pesmice Škrat in knjiga avtorja Andreja Rozmana Roze vabimo, da ostanete zvesti knjigi:

»Oči v knjigo potopimo –

in že v čisto drugem svetu živimo.«

 

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost