Skoči na glavno vsebino

Twirling, šport, za katerega nismo vedeli, kaj točno sploh je,  povezuje glasbo, ples, balet, ritmiko, gimnastiko, akrobatiko in seveda elemente s palico. V Belo krajino je prišel pred tremi leti pod okriljem Twirling mažoretnega društva Spin, ki ga vodi trenerka Mojca Jakop. Twirling je v Črnomlju začelo trenirati 9 punc, danes pa jih na območju cele Bele krajine trenira že okoli 80. Twirling pa ni samo rekreacija, saj se dekleta udeležujejo tudi tekmovanj.

Članice društva nas je tudi nekaj učenk naše šole (OŠ Mirana Jarca Črnomelj): Vanja Čemas (7.b), Špela Škof (4.a), Tinkara Kmetič (5.c) in Urška Kmetič (8.a).

V nedeljo, 03.06.2018 je v Samoboru ( Hrvaška) potekalo mednarodno tekmovanje v Twirlingu – Samoborfest. Udeležile smo se ga tudi članice Twirling mažoretnega društva Spin in dosegle odlične rezultate:

2.mesto: group cadet (Vita Vukčevič, Sara Horvat, Maja Guštin, Vanja Čemas, Lea Zorec, Taja Kozan, Ema Kozan, Lana Mikložič, Tjaša Dragoš, Nuša Dragoš, Lea Stipanovič, Sara Selakovič, Mihaela Bunjevac, Špela Škof)

3.mesto:          Urška Kmetič –  Laura Grabrijan – par freestyle

3.mesto:          team  cadet  –  ( Lea Lalič, Urška Kmetič, Nuša Jankovič, Laura Grabrijan, Maja Grabrijan).

4.mesto:          Team children ( Izabel Naja Muren, Tinkara Kmetič, Aila Mariella Zukanović, Taja Kozan, Maja Guštin).

5.mesto:          Tinkara KmetičIzabel Naja Muren  –  par freestyle

V soboto, 09.06.2018  je potekala zadnja tekma v tej sezoni SLOVENIA OPEN v Kanalu ob Soči, kjer smo osvojile naslednja odličja:

 1.mesto:          Tinkara Kmetič – Izabel Naja Muren  –  novinci 2 ( 9 in 10 let) – freestyle pari

1.mesto:          Urška  Kmetič – Laura Grabrijan  –  novinci 2  ( 13 in 14 let)  –  freestyle pari

Iskrena hvala trenerki Mojci Jakop in staršem za vso podporo.

Urška Kmetič

 

 

 

 

(Skupno 1.525 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost