Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo pristopili k pripravi novega strateškega dokumenta na področju vzgoje in izobraževanja (t. i. Bele knjige), saj se dosedanjemu izteka veljavnost. V sklopu teh priprav bomo med drugim organizirali širše javne razprave. Prvega posveta, ki smo ga dne 29. marca 2019 organizirali v Ljubljani, se je udeležilo več kot 150 ljudi, med njimi veliko učiteljev, ravnateljev, staršev, predstavnikov nevladnih organizacij, mladih itd. Prvemu posvetu sta sledila tudi javna posveta v Kranju in Kopru, le-tema pa bodo do šolskih poletnih počitnic sledila javna posveta, ki jih bomo organizirali v različnih regijah, in sicer v dolenjski in štajerski regiji. Cilj javnih posvetov je zbrati predloge različnih deležnikov s področja vzgoje in izobraževanja, ki jih bodo pristojne službe v drugi polovici leta ovrednotile in smiselno umestile v strateški dokument, tj. Belo knjigo, s katerim bomo oblikovali podobo šolstva do leta 2030.

Tretji javen posvet, ki je namenjen dolenjski regiji, bo potekal v petek, 7. junija 2019, ob 15. uri v prostorih OŠ Drska, Ulica Slavka Gruma 63, Novo mesto.
Na posvet se lahko prijavite preko: http://bit.ly/posvetNovomesto , kjer se lahko prijavite tudi k besedi. Vabljeni k sodelovanju in razpravi!

Prosili bi vas, če lahko obvestilo posredujete tudi staršem otrok, ki obiskujejo vašo šolo.

Klemen Mesarec,
Kabinet ministra

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost