Skoči na glavno vsebino
Ob dnevu varne rabe interneta 9. 2. 2021 smo pripravili spletni interaktivni predstavi za učenke in učence 2. in 3. triletja osnovne šole »Dobro počutje in internet«. Improvizatorja IGLU Teatra (Vid Sodnik in Juš Milčinski) sta aktualne teme zdravih odnosov na internetu, vpliva interneta na samopodobo mladih, iskanje zanesljivih informacij o zdravju na internetu ter pomembnosti uravnotežene rabe naprav z ekrani učencem 2. in 3. triletja OŠ predstavila na zabaven, inovativen in sproščen način.Vabljeni tudi starši, da si skupaj z otroki to predstavo ogledate. Zelo se boste zabavali in pri tem tudi marsikaj koristnega naučili.

Ob dnevu varne rabe interneta, 9.2., želimo poudariti pomen skrbi za dobro počutje pri uporabi interneta. Tehnologija naj bi nam življenje izboljšala in olajšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi.

Šolanje na daljavo zaradi epidemije COVID-19 sta otroke in mladostnike pahnila v dolge ure dela z računalnikom, tablico ali mobilnim telefonom. Zaradi prepovedi druženja pa se je tudi velik del zabave prenesel na naprave z zasloni, pa naj bo to pametni telefon ali televizija. Vse to pa prinaša tudi neželene posledice.

Da vse težave čim bolj omilimo in poskrbimo, da bodo dolgoročne posledice zaradi epidemije čim manjše, uvedimo v družini določene aktivnosti, ki ne bodo koristile le otrokom, temveč tudi odraslim. Med uporabo naprav z zasloni poskrbimo za aktivne odmore. S pravilom 20-20-2 – vsakih 20 minut poglej stran od zaslona v daljavo vsaj 20 metrov za 20 sekund in 2 uri na dan preživi na prostem na dnevni svetlobi – bomo poskrbeli za zdravje svojih oči in preprečili kratkovidnost.

Še več koristnih napotkov je na voljo na povezavi spodaj.

Vir: 

Safe.si (2021). Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje. Pridobljeno s: https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-9-2-2021

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost