Skoči na glavno vsebino

Na likovni razstavi Talenti, ki jo pripravlja Knjižnica Črnomelj, se je v torek, 20. 2. 2024, s svojimi likovnimi deli predstavila učenka 8. razreda naše šole, Pia Lovrenčič.

Mesečne razstave v knjižnici potekajo v sodelovanju z  Robertom Lozarjem ter prof. likovne umetnosti Špelo Vraničar in Jasmino Strugar. Pia se tokrat prvič predstavlja na samostojni razstavi s trinajstimi likovnimi deli.

Pia je zavzeta likovna ustvarjalka. Odlikuje jo velik ustvarjalni zanos, iskrive zamisli, vztrajnost, šaljivost in pozitiven pristop k likovnemu ustvarjanju. Ustvarjanje je zanjo izziv, ki se ga z veseljem loti.

Inspiracijo za svoja dela Pia najde v različnih virih, ki so ji na voljo. Na razstavi lahko vidimo dela, ki so ustvarjena v šoli, delo iz Ex tempora in likovna dela, ki jih ustvarja doma. Vsem pa je skupna ljubezen do ustvarjanja, ljubezen do umetnosti. Kot pravi filozof Rumi, “Če iščete neskončnost, poglejte v umetnost.” In v tej neskončnosti najdemo Pio, njen likovni svet in njeno razstavo.

Pii iskreno čestitamo in ji želimo, da še naprej nadaljuje svojo bogato in zanimivo ustvarjalno pot.

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost