Skoči na glavno vsebino

V sredo, 27. marca 2019, je iz športne dvorane OŠ Mirana Jarca odmevala športna oddaja “Pripravljeni, pozor, šport” pod novinarskim vodstvom Jana Škofa v studiu ter ob pomoči voditeljic Anke Pezdirc in Daše Schweiger na terenu. Novinarski studio je gostil tri izvstne mlade športnike: Luko Muhiča, Loti Čufer in Marino Vrščaj. Daša je pred svoj mikrofon ujela Jakoba Kavška, nekdanjega učenca naše šole in trenutnega evropskega podprvaka v hip hopu. V kratkem pogovoru z Anko je ravnatelj šole, gospod Boris Mužar, spomnil vse prisotne, kako pomembna je otroška igra in kako vzpodbujati otroke, da imajo radi šport.

V razgibanem programu so se predstavili učenci v najrazličnejših športnih panogah. Najmlajši so plesali in vadili po postajah. Pokazali so, kako spretni so v štafetnih igrah, pri talni telovadbi in z žogo. Učenci od 3. do 7. razreda so ob glasbenih ritmih izvedli aerobiko. Gimnastične prvine je prikazalo Gimnastično društvo Novo mesto.

 

Hip hop plesalki Živa in Hana sta se zopet izkazali. Mažoretno društvo SPIN je pripravilo nastop v twirlingu, kateremu je sledilo presenečenje prireditve, Janov in Jeanov akrobatski vložek.

Pred zaključno plesno točko učencev predmetne stopnje je Športno društvo Ninja pokazalo nekaj borilnih veščin.

V nabito polni dvorani smo uživali v razkošnem programu. Zadovoljni obrazi obiskovalcev so nas vzpodbudili, da bomo tudi v bodoče poskušali uresničevati misli Richa Rolla, ki je rekel: “Sledi tistemu, kar je v tvojem srcu, in vesolje te bo spodbujalo.”

(Skupno 1.055 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost