Skoči na glavno vsebino

Od letošnjega šolskega leta dalje na šoli deluje tudi podjetniški krožek. V okviru le tega nas je v četrtek, 3. 10.,  obiskal Kristian Asani, vodja Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Učencem je predstavil delovanje le tega, jim razložil osnove podjetništva, koordiniral pa je tudi delavnico, ki je služila kot uvod aktivnostim v okviru projekta Mladim se dogaja. Izvajalec tega je Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT SLOVENIJA javna agencija) in Slovenski podjetniški sklad (SPS). Projekt je namenjen dejavnostim s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2019/20.

S projektom želijo na 100 osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji podpreti izvajanje dejavnosti na področju spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. Spodbujati želijo razvoj osebnostnih lastnosti, ki so pomembne za podjetnost, ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganja in odgovornosti, samozavesti, oblikovati osnovna znanja in stike s poslovnim svetom, zagotoviti sodelovanje vseh deležnikov in celotne družbe ter drugo.

OŠ Mirana Jarca Črnomelj se je kot partnerica omenjenega  projekta v letošnjem šolskem letu pridružila konzorciju belokranjskih šol, katerega nosilec je Srednja šola Črnomelj, drugi sodelujoči pa so OŠ Loka Črnomelj, OŠ Belokranjskega odreda Semič ter tudi Podjetniški inkubator Bela krajina.

 

MENTORJA PODJETNIŠKEGA KROŽKA

Urška Petric in Darjan Grudnik

 

 

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost