Skoči na glavno vsebino

Javni sklad za kulturne dejavnosti Slovenije nas je 18. junija 2020 obvestil, da smo kot šola izpolnili vse kvantitativne in kvalitativne pogoje za pridobitev naziva »Kulturna šola« za obdobje 2020 – 2024. Omenjeno pomeni, da na šoli poudarjamo in krepimo kulturno vzgojo ter  ustvarjalnost mladih na različnih umetnostnih področjih, podpiramo kakovostne dosežke mladih na kulturnem področju, spodbujamo izobraževanje mentorjev, ki se udejstvujejo na kulturnem področju ter so hkrati pomemben dejavnik kulturnih programov v lokalnem okolju z namenom promocije ustvarjalnosti vse življenjskega učenja in povezovanja.

S pridobitvijo naziva si šola pridobi svečano listino in zastavo Kulturna šola. Tradicionalno se naziv podeli na svečani zaključni prireditvi JSKD. Zaradi ukrepov v zvezi z Covidom 19 je nacionalni JSKD izvedbo te  svečanosti prepustila lokalnim izpostavam JSKD.

Vodja izpostave JSKD Črnomelj Helena Vukšinič in njen sodelavec Jaka Birchelbach sta tako danes ravnatelju šole Borisu Mužarju, mentoricama Bernardi Starašinič in Katji Kocjan Plut, ki sta prejeli posebno priznanje za folklorno dejavnost ter učencem šole,  izročili zasluženo priznanje.

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost