Skoči na glavno vsebino

OŠ Mirana Jarca Črnomelj in Občina Črnomelj skrbita za varen korak otrok in občanov mesta. Ker so bile stopnice pri šoli v izredno slabem stanju, so močno kazile okolico šole, ki je pomemben del mesta. Najpomembnejši razlog za obnovo je bila predvsem varnost otrok.

Učenci in učitelji OŠ Mirana Jarca smo ponosni na novo pridobitev. Z veseljem smo se odzvali povabilu k pripravi programa, kjer je nastopil mladinski pevski zbor, flavtistka in mladi recitatorji. Vse navzoče je nagovorila županja, gospa Mojca Čemas Stjepanović. Skupaj z ravnateljem šole, gospodom Borisom Mužarjem, sta prerezala trak in objekt predala svojemu namenu. Pri tem je sodeloval tudi starejši občan, gospod Janez Schweiger.

Obiskovalci prireditve in nastopajoči smo odšli k telovadnici šole, kjer je gospa županja šoli podarila novo kolo in stojalo zanj.

 

 

Ob tej priložnosti je spregovoril ravnatelj šole. Poudaril je, da je tudi šola veliko svojih sredstev namenila varnosti učencev. Investirala je v potopni stebriček na vhodu na parkirišče in s tem močno dvignila nivo varnosti. Otroci se lahko sedaj brezskrbno gibljejo pred šolo. Učenci predmetne stopnje so ob pomoči učiteljev tehnike in likovne umetnosti očistili stopnice na drugi strani šole, pobarvali ograjo in s tem izboljšali estetski videz tega dela mesta.

»Najboljša pot vodi zmeraj naprej,« je dejala Helen Keller.

Tudi učenci in delavci OŠ Mirana Jarca Črnomelj vztrajno sledimo tej poti.

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost