Skoči na glavno vsebino

kulturna-sola

Kulturna šola je projekt, namenjen osnovnim šolam, ki tako glede številčnosti kot kakovosti izkazujejo nadpovprečno aktivno kulturno udejstvovanje učencev in njihovih  mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula. Naziv pridobijo osnovne šole, ki krepijo ustrezno kulturno vzgojo ter ustvarjalnost mladih na različnih umetnostnih področjih, podpirajo kakovostne dosežke mladih na kulturnem področju in  spodbujajo izobraževanje mentorjev  v osnovnih šolah, ki se udejstvujejo na ljubiteljskem kulturnem področju.

Kulturna šola načrtno povezuje kulturno in šolsko sfero, ki sta v procesu kulturne vzgoje in izobraževanja nepogrešljivi partnerici. Profesionalen pristop projekta je načelo, ki ga šole sprejemamo z dobrodošlico, saj omogoča ustrezen razvoj, predstavitev, promocijo in evalvacijo dela v okviru obšolskih dejavnostih.

Po izteku naziva Kulturna šola leta 2024 smo ponovno vložili vlogo za podaljšanje naziva. Ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavnih vlog je ugotovila, da je naša šola z izkazanimi rezultati dosegla več kot 20 točk in da  skladno z razpisanimi kriteriji izpolnjujemo vse pogoje, zato nam je podelila naziv »Kulturna šola 2024«. Na novo pridobljeni naziv velja do konca šolskega leta 2026/2027. 

Veseli in ponosni smo, da nam je ponovno uspelo. Naziv smo za obdobje treh let pridobili na podlagi dosežkov na raznolikih področjih kulturnega udejstvovanja.

Koordinatorici projekta:  Bernarda Starašinič in Katja Kocjan Plut

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost