Skoči na glavno vsebino

O pomenu zdravja smo se učenci naše šole že veliko naučili in spoznali, da smo za svoje zdravje odgovorni sami. Naša šola pa je tudi že četrto leto vključena v projekt ZDRAVA ŠOLA, zato se bomo še naprej trudili, da bo naša šola polna zdravja.

Znanim temam (zdrava prehrana, gibanje, duševno zdravje) sta se v letošnjem šolskem letu pridružili še dve vsebini: VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE V REALNEM IN DIGITALNEM SVETU in KAKO ŠOLA PRISTOPI K PREPREČEVANJU ZASVOJENOSTI S PSIHOAKTIVNIMI SNOVMI. Uživanje psihoaktivnih snovi oziroma drog in prekomerno preživljanje prostega časa pred elektronskimi napravami lahko namreč v obeh primerih vodi do odvisnosti oziroma zasvojenosti. Ti dve področji bomo v prihodnje skušali bolj spoznati in si pridobiti čimveč koristnih informacij.

Gibanje pa je eden od načinov, kako lahko aktivno preživimo prosti čas, skrbimo za svoje zdravje in se tako obvarujemo pred negativnimi vplivi medijev in okolja. Zato smo vsi učenci in zaposleni na šoli imeli v šolski telovadnici skupno minuto za zdravje. Tako smo obeležili dva pomembna dneva v mesecu novembru: SVETOVNI DAN BOJA PROTI ODVISNOSTI (11. november) in SVETOVNI DAN OTROKA (20. novembra 1959 je bila sprejeta Deklaracija ZN o otrokovih pravicah, leta 1989 pa Konvencija o otrokovih pravicah.). Razgibavanje je ob glasbi vodila učiteljica Urška Petric, mi pa smo se zelo trudili, da smo prikazane vaje pravilno izvedli. Zelo smo se tudi zabavali in nato lažje sledili pouku.

(Skupno 526 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost