Skoči na glavno vsebino

London je velemesto, kjer živi osem milijonov ljudi in je eno izmed najpomembnejših poslovnih, kulturnih, političnih in izobraževalnih središč sveta.

V času zimskih počitnic smo se učenci od 7. do 9. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj ob spremstvu učiteljic odpravili na tridnevno avanturo po Londonu.

Ogledali smo si British Museum, London City, trdnjavo Tower, dvižni most Tower Bridge, se sprehodili skozi kitajsko četrt in Soho do Piccadillya. Občudovali smo Parlament, Westminstersko Opatijo, trg Trafalgar in Nacionalno galerijo, park St. James, Buckinghamsko palačo, rezidenco prestolonaslednika princa Charlesa in London Eye. Po reki Temzi smo se popeljali s katamaranom do Greenwicha. Povzpeli smo se do hriba, ki ponuja lep razgled na Temzo in JV predele Londona. Od zunaj smo si ogledali stari Kraljevski observatorij, tipično angleško tržnico in se z gondolo Emirates odpeljali na panoramsko vožnjo nad Temzo. Ob koncu pustolovščine smo si ogledali muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s in nakupovali na znameniti londonski ulici Oxford Street.

Potovanja nas navdihujejo, napolnijo z energijo in obogatijo z mnogimi spoznanji. Spremenijo naš pogled nas svet in ljudi.

Vemo, da delamo prav, ker svet opazujemo z odprtimi očmi.

Učenci in učiteljice

(Skupno 629 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost