Skoči na glavno vsebino

Na zadnji delovni dan pred slovenskim kulturnim praznikom, 5. 2. 2021, smo v mnogih razredih na naši šoli imeli kulturni dan.

Učenci 6. razreda so ta dan najprej reševali MEGA kviz. Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, v sodelovanju s Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije in, v letošnjem letu, z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS. 15. cikel MEGA kviza je namreč posvečen Bralni znački, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem. Sledil je ogled šolske prireditve, nato pa so si ogledali še slovenski mladinski film. Na voljo so bili Košarkar naj bo, Gajin svet in Dvojne počitnice.

Sedmošolci so najprej preko projekta Rastem s knjigo spoznavali sam projekt, zgodovino Knjižnice Črnomelj, vrste knjižnic, kako poteka izposoja, postavitev gradiva in COBISS. Knjižničarka iz Knjižnice Črnomelj jim je predstavila tudi knjigo, ki jo bodo dobili v dar, ko bo to mogoče, in sicer gre za knjigo avtorja Mateta Dolenca Kako dolg je čas.

 Učenci 8. razreda so najprej reševali MEGA kviz, nato so si skupaj z razrednikom ogledali šolsko prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ob koncu pa so si tudi ogledali enega od zgoraj navedenih slovenskih mladinskih filmov.

Kulturni dan je potekal na daljavo, največ preko ZOOM-a, kljub drugačnim razmeram pa smo preživeli pester in razgiban dan, s katerim smo obeležili slovenski kulturni praznik.

 

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost