Skoči na glavno vsebino

V torek, 5. 6. 2018, smo se ob 7.55 zbrali pred šolo. Avtobus je odpeljal ob 8.00. Najprej je ustavil pred galerijo Božidarja Jakca, kjer smo imeli malico. Potem smo si ogledali galerijo, bilo je zelo zabavno. Nato nas je avtobus odpeljal do kraške jame. V jami je bilo zelo veliko kapnikov. Izvedeli smo, da so kapniki stalagmiti in stalaktiti. Ko se povežejo, nastane kapniški steber. Slišali smo tudi pravljico. Ko smo prišli ven, smo ugotovili, da je v jami zelo mrzlo. Potem je avtobus odpeljal. Ustavili smo se še na Otočcu. Ogledali smo si še grad in odšli domov. Na izletu sem se imel zelo lepo.

Izak Bubnjić, 3.b

V torek, 5. 6. 2018, smo imeli naravoslovni dan. Pred šolo smo se zbrali ob 8.00 in vstopili na avtobus. Odpeljali smo se v Kostanjevico. Ustavili smo se pred galerijo in pomalicali. Ko smo pojedli, smo odšli v galerijo Božidarja Jakca. Kustosinja nam je pokazala veliko novega. Ogledali smo si sliko na steni, ki se imenuje freska in  izdelke iz lesa od različnih umetnikov. V galeriji smo spoznali različne slike slikarja Toneta Kralja. Nato smo šli v Kostanjeviško jamo. Vodič nam je rekel, da če bomo tiho, bomo videli živali. Razdelili smo se v dve skupine. V jami je bilo mrzlo. Videli smo kapnik v obliki velikanove noge. Po ogledu smo odšli v trgovino, kjer si je vsak nekaj izbral. Odpeljali smo se na Otočec , kjer smo se sprehajali okoli gradu in reke. Na koncu smo odšli na avtobus in domov. Bilo mi je zelo lepo.

Amanda Muhadri, 3.c

Najprej smo se odpravili v galerijo Božidarja Jakca. Pred galerijo smo imeli malico. Ko so se vsi najedli, smo se odpravili v galerijo, kjer nas je pričakala kustosinja in nam razkazala del galerije. Najprej smo se odpravili pred galerijo, kjer smo si ogledali razne izdelke in hrastovega lesa. Nato smo odšli v galerijo in vstopili v sobo, kjer so bile obešene slike umetnika Toneta Kralja. Po ogledu smo se odpeljali v Kostanjeviško jamo. Ko smo vstopili v jamo, je vodič prižgal svetilko in nam pokazal jamsko kobilico in jamskega pajka. Med hojo po jami sem videla netopirja. Ko smo prišli do velikih stopnic, me je postalo malo strah. Prišli smo do jezera, ki je globoko 8 metrov. Spoznali smo tudi pravljico o velikanu Lojzetu. Videli smo tudi veliko kapnikov. Bilo mi je zelo všeč.

Ana Štukelj, 3.a

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost