Skoči na glavno vsebino

Ekipno tekmovanje je organizirala OŠ Mirna,  v četrtek, 31.1.2019. V kategoriji starejših učencev je sodelovalo 10 osnovnih šol, pri mlajših pa 9 šol. Predtekmovanje pri starejših je potekalo v treh skupinah: skupina A je štela štiri OŠ, B in C skupina pa po tri šole. Naknadno je prišlo do odpovedi ene ekipe. Znotraj skupine smo igrali vsaka šola z vsako pet tekem (MIX, Ž S, MS, MD, ŽD). Set se je igral do 21 točk, pri izenačenem rezultatu so igrali na dve točki razlike, največ do 30 točk. Iz skupine sta napredovali prvo in drugo uvrščeni ekipi.  Nadaljne tekmovanje je potekalo med skupinami  na izpadanje, samo zmagovalec je napredoval.

Pri starejših učencih smo napredovali do četrt finala, kjer je bila ekipa OŠ Metlika boljša in je napredovala v polfinale.

Končni vrstni red pri starejših učencih:

  1. OŠ ŽUŽEMBERK
  2. OŠ LOKA ČRNOMELJ
  3. OŠ MIRNA
  4. OŠ METLIKA

5.-6. OŠ ŠMIHEL NOVO MESTO

5.-6. OŠ MIRANA JARCA ČRNOMELJ

7.-9. OŠ VINICA

7.-9. OŠ BRŠLJIN NOVO MESTO

7.-9. OŠ DOLENJSKE TOPLICE

Pri mlajših učencih smo v predtekmovanju zabeležili zmago 5:0 in poraz 4:1 ter se uvrstili kot drugo uvrščeni v skupini naprej v četrtfinale. Po zmagi nad OŠ Vinico, 3:1, smo se uvrstili v polfinale, kjer smo izgubili 1:3 proti OŠ Žužemberk, ki se je kasneje borila za prvo mesto.

Končni vrstni red pri starejših učencih:

  1. OŠ MIRNA
  2. OŠ ŽUŽEMBERK
  3. OŠ MIRANA JARCA ČRNOMELJ
  4. OŠ DOLENJSKE TOPLICE

5.-6. OŠ VINICA

5.-6. OŠ ŠMIHEL NOVO MESTO

7.-9. OŠ LOKA ČRNOMELJ

7.-9. OŠ CENTER NOVO MESTO

7.-9. OŠ STOPIČE

Na državno tekmovanje so se uvrstile prve tri šole pri starejših učencih.

Mentorica: Antonija Papež

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost