Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Mirana Jarca Črnomelj je danes, v soboto, 13. 4. 2019, potekalo državno tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja. Državnega tekmovanja se je udeležilo 68 učencev iz 14 osnovnih šol jugovzhodne Slovenije (OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok, OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica, OŠ Fara, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Loka Črnomelj, OŠ Metlika, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Podzemelj, OŠ Stara Cerkev, OŠ Vinica in OŠ Zbora odposlancev Kočevje).

Našo šolo je zastopalo 6 učencev: Aleksej Aš in Nejc Malerič iz 5. a, Luka Filak iz 6. a, Ema Franko iz 7. b, Žiga Forstner iz 8. b in Jan Škof iz 9. a.

Preden so tekmovalci v šestih učilnicah začeli z reševanjem tekmovalnih nalog, smo v jedilnici šole pripravili kratek program za tekmovalce, mentorje in spremljevalce. V uvodu je Alex Ferfolja iz 7. a na klarinet zaigral Zdravljico, nato pa sta navzoče nagovorila ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj, gospod Boris Mužar, in učiteljica Mateja Žuželj, ki je bila tudi organizatorka tekmovanja. Program smo zaključili z glasbo. Na klarinet sta skupaj zaigrala še Alex Ferfolja in Iva Pezdirc iz 7. a.

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost