Skoči na glavno vsebino

Učenci drugih razredov smo se udeležili šole v naravi v domu Lipa v Črmošnjicah.

Že prvi dan smo spoznali veliko novega. V gozdu smo se prelevili v prave detektive in z lupami v rokah raziskovali skrivnostne sledi. Pot nas je vodila k potoku, kjer smo spuščali splave in nameščali mlinčke na brzicah. Obuti v škornje in nasmejani do ušes, smo v dejavnostih zelo uživali. Rahlo utrujeni smo po dobri večerji komaj čakali, da se zvečeri. Čakal nas je še pohod s petrolejkami. Bili smo res ponosni, da nam je uspelo. V pričakovanju novega dne, smo hitro in brez težav zaspali.

 

Zbudili smo se v sveže, sončno jutro. Svoje spretnosti smo preizkusili v žebljanju in prepletanju nitk. Nastali so lepi izdelki, ki smo jih odnesli domov za spomin. V paviljonu smo iskali ravnovesje na gugalnici, v učilnici pa smo tehtali različne predmete. Po bogatem kosilu smo se odpravili na daljši pohod do izvira Divjega potoka. Najbolj pa smo se veselili večera, ko smo si priredili družabni večer s plesom. Bilo je res zabavno. Hitro smo zaspali, saj je bila to naša zadnja noč od doma.

 

Po zajtrku so nam učitelji pripravili še zadnji športni dejavnosti. Svojo mirnost in natančnost smo urili v lokostrelstvu, na poligonu pa smo preverili spretnosti vožnje kolesa in skiroja.

Preživeli smo tri dogodivščin polne dni v najboljši učilnici – učilnici v naravi.

Učenci in učiteljice 2. razredov

 

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost