Skoči na glavno vsebino

V soboto, 18. junija 2022, je bila v Unionski dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani slavnostna podelitev nagrad za državna tekmovanja iz matematike, fizike in astronomije z naslovom »Bistroumi 2022«, ki jo organizira Društvo matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) Slovenije. Udeležence sta pozdravila predsednica DMFA prof. dr. Nežka Mramor Kosta in državni sekretar na MIZŠ prof. dr. Darjo Felda. Podelitev, ki jo je vodil športni novinar Tomaž Hudomalj, sta popestrili umetniško in znanstveno obarvani odrski točki ter odrski intervjuji, razglasili pa so tudi slovenske ekipe za letošnja mednarodna tekmovanja za srednješolce iz matematike, fizike, astronomije in ekonomije.

Na prireditev so bili vabljeni vsi učenci in dijaki ter njihovi mentorji, ki so na državnem tekmovanju v šolskem letu 2021/22 osvojili nagrado (ali pohvalo). Tako so 167 tekmovalcem in tekmovalkam podelili 196 nagrad in pohval za 19 različnih tekmovanj, na katerih je sodelovalo skupaj 117.839 tekmovalcev iz 704 šol in so skupaj prejeli 709 zlatih priznanj.

 

Čast prejema vabila na podelitev je imel tudi naš zlati devetošolec LUKA FILAK, ki je na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike osvojil tretje mesto in s tem tretjo nagrado. Svoje priznanje je ponosno in zasluženo prejel iz rok podeljevalcev Katje Kmetec in dr. Boštjana Kuzmana.

Ob stoječem aplavzu vse dvorane se je na koncu prireditve Luka vrnil na oder in se pridružil vsem letošnjim nagrajencem za skupinsko fotografijo.

Luki Filaku iskreno čestitamo za vse njegove uspehe. Prepričani smo, da se bo v prihodnje takšnih podelitev še udeleževal. Vsekakor pa mu želimo tudi to, da bi kdaj v prihodnje njegovo ime zasledili v kakšni ekipi za mednarodna tekmovanja.

Luka, vse dobro!

mentorica Mateja Žuželj

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost