Skoči na glavno vsebino

V soboto, 11. maja 2019,  je na OŠ Mirana Jarca Črnomelj že sedmič potekala prireditev v okviru projekta ŠPORT in  ŠPAS – dan druženja in gibanja vseh generacij. Učenci so povabili svoje starše, dedke, babice, sorodnike in ostale znance ter tako skupaj preživeli prijetno sobotno dopoldne.

Ob 8.20 smo se  zbrali na igrišču za športno dvorano, kjer nas je pozdravil gospod ravnatelj. Po nagovoru je sledilo tradicionalno razgibavanje, ki so ga letos vodile članice društva Šola zdravja.

Skupine udeležencev so odšle na različne lokacije, kjer so potekale dejavnosti. Na Majerju so člani društva upokojencev predstavili balinanje, v sodelovanju z ZD Črnomelj so udeleženci na stadionu v Loki lahko opravili oceno aerobne zmogljivosti. Merjenje sta izvajali zdravstveni delavki iz Zdravstvenega doma Črnomelj. V Kegljaškem klubu Bela krajina so člani društva predstavili svojo dejavnost, udeleženci pa so se lahko preizkusili v podiranju kegljev.

Obiskovalci so imeli tudi možnost ogleda stojnice Planinskega društva Črnomelj, kjer so jim poleg svoje dejavnosti predstavili tudi športno plezanje.

Župan, g. Andrej Kavšek, je skupaj z ravnateljem, g. Borisom Mužarjem, podelil priznanja za najštevilčnejšo družino, najstarejšo udeleženko in najmlajša udeleženca. Najstarejša udeleženka prireditve je bila Breda Birkelbach, najmlajša pa sta bila Nik Mirtič in Emilija Despotović. Priznanje za najštevilčnejšo družino je prejela družina Luke Vrliniča.

Preživeli smo zelo lep dan, v sproščenem in veselem vzdušju.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim na današnji prireditvi.

(Skupno 416 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost