Skoči na glavno vsebino

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega razmišljanja, namenjeno osnovnošolcem od drugega razreda naprej in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Šolsko tekmovanje bo potekalo od 12. do 16. novembra 2018, državno tekmovanje bo 12. 1. 2018 na UM FERI v Mariboru.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujejo na papir. Za učence od 6. razreda osnovne šole naprej bo tekmovanje potekalo na računalnikih. Tekmovalci bodo imeli za reševanje tekmovalnih nalog na voljo 40 minut. Tekmovalci bodo do nalog dostopali z uporabo tekmovalnih kod, ki jih bodo prevzeli mentorji. Najboljši tekmovalci od 6. razreda dalje se uvrstijo na državno tekmovanje.

Povezave do tekmovalnih pol iz preteklih let:

http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-re%C5%A1itve

https://bober.acm.si/simple/competition/

Barbara Pezdirc

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost