Skoči na glavno vsebino

V petek, 29. septembra, je v Črnomlju potekal že  42. Ex tempore mladih likovnikov Bele krajine.  Srečanja, ki je potekalo pod naslovom Črnomelj – mesto spominov, se je udeležilo 5 učenk iz naše šole. Posvečeno je bilo 80. obletnici 1. zasedanja SNOS-a, ki se bo v občini Črnomelj praznovalo naslednje koledarsko leto.  Po pozdravnih govorih organizatorice DPM Črnomelj Sonje Strgar, Jaka Birkelbacha, podžupana občine Črnomelj in Tadeja Finka iz ZIK Črnomelj nas je razveselil pozdrav gospe Vladimire Škof, saj je na Ex temporu že od samega začetka.

Iz OŠ Mirana Jarca so se slikarskega srečanja udeležile:  Urška Žalec in Neža Badjuk iz 7. razreda, Pia Lovrenčič iz 8. ter Nastja Kastelc in Nađa Jovanović iz 9. razreda z  mentorico Natalijo Orlič.

Slikarske motive smo si izbrali kar v starem mestnem jedru Črnomlja. V sončnem vremenu je delo potekalo hitro, slike so se pod sončnimi žarki hitro sušile. Vsako nastalo delo je originalno in posebno, saj nosi osebno noto ustvarjalke. Nastala dela vseh udeležencev bodo od 17. oktobra naprej na ogled v KD Črnomelj, kasneje pa bo razstava potovala po vseh sodelujočih šolah.

Mentorica: Natalija Orlič   

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost