Skoči na glavno vsebino

V petek, 23. septembra, se je 5 učenk likovnic udeležilo že 41. Ex tempora mladih likovnikov Bele krajine.  Tokratno srečanje je potekalo v Črmošnjicah, v občini Semič. Potekalo je pod naslovom Ustvarjamo danes, ohranjamo za jutri. Učenci so se posvetili naravni in kulturni dediščini nekoč znamenitega kočevarskega kraja – Črmošnjicam.

Kočevarsko dediščino nam je na skupnem jutranjem srečanju predstavila Maridi Tscherne, ki nas je tudi pozdravila v njihovem nenavadnem jeziku.

Srečanja so se iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj udeležile Veronika Vidmar, Zoja Badjuk in Vita Cindrič Grahek iz 9. razreda, Amanda Muhadri iz 8. in Pia Žalec iz 7. razreda z mentorico Natalijo Orlič.

Slikarske motive smo si izbrali kar v središču Črmošnjic. Kljub izredno mrzlemu jutru, se je ozračje hitro segrelo in delo na soncu je postalo prijetno. V mirnem in čistem ozračju so slike hitro nastajale. Vsako delo pa nosi tudi osebno noto ustvarjalke. Same ustvarjalke so zadovoljne s svojim delom in prijetno preživetim dopoldnevom v Črmošnjicah. Dela pa bodo po otvoritvi potovala in bodo na ogled po vseh sodelujočih šolah.

Mentorica: Natalija Orlič   

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost