Skoči na glavno vsebino

Društvo prijateljev mladine Mojca je danes v prostorih Občine Novo mesto organiziralo 29. regijski otroški parlament na temo Šolstvo in šolski sistemi. Letos se ga je udeležilo 34 delegatov, ki so zastopali  43 osnovnih šol iz 24 občin širše dolenjske regije.

Barve črnomaljske občine so letos zastopali trije predstavniki, eden izmed njih je bil tudi učenec naše šole  Jan Škof. Prisotne je najprej pozdravil župan občine Novo mesto gospod Gregor Macedoni, nato pa so predstavniki posameznih območij poročali in predstavljali delo občinskih otroških parlamentov. Za našo občino je to poročanje opravil Jan Škof. Med delegati se je takoj razvila razprava, predstavljeni so bili številni predlogi, ideje in pogledi o problematiki šolstva pri nas.

V drugem delu seje so delegati temo parlamenta še podrobneje obdelali v štirih skupinah (Odnosi v šoli, Učne vsebine, Metode in načini poučevanja/učenja, Šola za življenje), sledilo pa je še končno poročanje. Na koncu zasedanja so vsi delegati med seboj izvolili sedem predstavnikov, ki se bodo udeležili nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekal v veliki dvorani Državnega zbora v Ljubljani 8. aprila.

Vsi trije predstavniki iz Črnomlja so se odrezali odlično, zelo konstruktivno so sodelovali v razpravi in na glas podali svoje mnenje. Še posebej se je izkazal naš Jan, ki je bil tudi izvoljen za delegata na nacionalnem parlamentu. Za ta dosežek mu iskreno čestitamo in želimo, da bo tudi v Ljubljani našo šolo, občino, Belo krajino in širšo dolenjsko regijo zastopal v najboljši luči.

Več o samem parlamentu in tudi izjavo Jana si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=GB8GZRYK2y0&t=535s

 

Darjan Grudnik, mentor šolskega parlamenta in skupnosti učencev šole

 

 

 

 

(Skupno 502 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost