Skoči na glavno vsebino

V okviru natečaja Evropa v šoli so na regijski ravni uvrstili 11 izdelkov na državno raven. Učenec Matic Cimerman, 7. b, je nato na državni ravni na literarnem področju dosegel 2. mesto. Izdelal je časopisni list z naslovom Vodni izvir. Prilagam nagrajeno delo.

Za dosežen uspeh je bil nagrajen z nagradnim izletom, ki ga je organizirala ZPMS. Skupaj z mentorico Karmen Golobič se ga je udeležil v petek, 13. maja 2022. Letošnja tema natečaja »Brez modre ni zelene, brez vode ni življenja« je bila posvečena skrbi za vodo. S temo je bil povezan tudi izlet, obiskala sta Rakov Škocjan.

Rakov Škocjan  je kraška dolina, ki je nastala z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame med Cerkniškim in Planinskim poljem, ki jo je izoblikovala reka Rak. Celotno območje je polno kraških pojavov, po dolini pa je urejena naravoslovna učna pot, ki sta jo prehodila. Izlet je bil poučen in zanimiv. Nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti Velikega in Malega naravnega mostu, mojstrovini narave. Nekaj utrinkov s poti sta vam pripravila v foto galeriji.

Po odlično vodeni učni poti ju je čakala pogostitev s pizzo v Gostišču En krajcar in podelitev diplom ter praktičnih nagrad.

Zahvaljujeta se organizaciji ZPMS, ki je pripravila poučen, zabaven, pester in aktiven izlet ter nagrade, kakor tudi gospe Vladki Škof, ki je poskrbela za prevoz do Ljubljane in nazaj. Preživela sta bogato vodno obarvan nagradni izlet. 

V prilogi je povezava do letošnjega izbora najboljših: https://www.zpms.si/programi/evropa-v-soli/.

Maticu Cimerman in mentorici čestitamo za dosežen uspeh.

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost