Skoči na glavno vsebino

Učenci naše šole že dobrih trideset let sodelujejo na tekmovanjih iz logike, ki jih organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije in v zadnjem desetletju tudi MATHEMA, zavod za popularizacijo matematike. Pri pripravi na tekmovanje učenci utrjujejo znanje matematične logike ter razvijajo spretnost logičnega mišljenja. Zadnja štiri leta MATHEMA pripravlja tekmovanje za priznanje LOGIČNE POŠASTI tudi za učence tretje triade. Tekmovalci rešujejo raznolike in privlačne naloge iz matematične logike.

V petek, 12. junija 2020, so se učenci od 1. do 9. razreda pomerili v reševanju nalog za priznanje Logične pošasti na državnem nivoju. Za dosežen uspeh je bilo podeljenih 68 zlatih priznanj. V kategoriji tekmovalcev 7. razreda je bilo z zlatom nagrajenih le šest tekmovalcev. Eden izmed njih je tudi naš LUKA FILAK.

Luki čestitamo za uspešen zaključek šolskega tekmovalnega leta. Kljub izpadu pouka zaradi epidemiološke situacije je sodeloval na vseh možnih tekmovanjih z matematičnega področja in osvojil še tretje zlato priznanje.

Mentorica: Romana Kočevar

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost