Skoči na glavno vsebino

Sporočilo staršem učencev, ki so se prijavili za projekt Šolar na smuči

Spoštovani starši!

Kot so vam že sporočili vaši učenci, je bila akcija Šolar na smuči v predvideni obliki in terminu odpovedana oz. prestavljena. Partnerji projekta, smučarski centri in izvajalci so se odločili, da akcijo v letošnjem šolskem letu izvedejo drugače kot je bilo v preteklih letih in sicer na način, da se šole z izvajalci (v našem primeru s SC Gače) dogovorijo na kateri način se bo akcija izpeljala. Na ta način bo akcija organizirala na bolj epidemiološko varen način.

Trenutno čakamo na odziv organizatorja v našem smučarskem centru glede sposoje smučarske opreme. Ko bo to urejeno, vam pošljemo sporočilo o datumu in organizaciji smučarskega dne. Dodatne informacije dobite na telefonu: 07 3061788 !

Lep pozdrav,  aktiv športa na šoli

Črnomelj, 25. 1. 2022

 

1. športni dan učencev 6., 7., 8., in 9. razredov

1. športni dan učencev 6., 7., 8., in 9. razredov

Prvi jesenski dan smo na šoli izkoristili za izvedbo 1. športnega dne za učence 6., 7., 8., in 9. razredov. Z organizacijo športnega dne smo se vključili v mednarodni projekt  Evropski šolski športni dan. Istočasno  smo praznovali tudi državni praznik –  Dan slovenskega športa.

Osnovni namen športnega dne je bil spoznati šport kot zabavno aktivnost, kot  eno od oblik druženja z vrstniki ter jih tako spodbuditi k redni športni dejavnosti.

Po predhodnih prijavah so bili učenci vključeni v naslednje športne aktivnosti: čolnarjenje po Kolpi, fitnes, borilne veščine in plezanje oz, spretnosti v adrenalinskem parku.

Aktiv športa

Evropski teden mobilnosti – ŠSP

Evropski teden mobilnosti – ŠSP

Že sedmo leto je naša šola vključena v aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Z učenci izbirnega predmeta Šport za sprostitev smo se udeležili v soboto prireditve na Gričku: preizkus električnih koles in tekmovanja v menjavi zračnice. V torek, 21.9. 2021, pa so učenci vozili kolesarski poligon spretnostne vožnje in na njem tudi tekmovali. Vsi so dobili praktične nagrade.

Mentorica: Antonija Papež

Obvestilo za učence izbirnega predmeta Šport za sprostitev

Prireditev v sklopu ETM 2021, ki naj bi jo izvedli v petek 17.9.2021 na parkirišču pri črnomaljskem gradu, je prestavljena na torek, 21.9.2021 od 16.00 -18.00 ure .

Program, ki se bo izvajal:

  • Otroške delavnice
  • Spretnostni kolesarski poligon (za uspešne udeležence praktična nagrada)
  • Knjižni kotiček in kamišibaj
  • Zakladnica-možen ogled

Za učence izbirnega predmeta je udeležba obvezna, obvestilo za starše z navodili ste dobili že prejšnji teden. Dobimo se 5 min pred pričetkom na parkirišču pred gradom.

Mentorica: Antonija Papež

Dostopnost