Skoči na glavno vsebino
Kulturni dan 8. razreda v Novem mestu

Kulturni dan 8. razreda v Novem mestu

V ponedeljek, 25. 9. 2023, smo se osmošolci odpeljali v Novo mesto, kjer smo si ogledali predstavo Zdrava pamet. Predstava je bila zelo zabavna in zanimiva. Po predstavi smo si ogledali še manjšo razstavo. Nekateri učenci so poskusili tudi posebna kolesa.. Nato smo odšli na ogled Novega mesta, ker smo izvedeli veliko novega. Podrobneje smo si ogledali tudi stolnico sv. Nikolaja. Po ogledu smo se sprehodili do Glavnega trga, ker smo imeli tudi nekaj prostega časa. Potem smo se odpeljali nazaj v Črnomelj.

Besedilo in fotografije: Manca, Teja in Anja, medijski krožek

 

ŠOLA  V NARAVI – 4. razred

V času od 2. 10. do 6. 10. 2023 bodo učenci 4. razreda v šoli v naravi.

ODHOD avtobusa v CŠOD Fara bo v ponedeljek, 2. 10. 2023, ob 9.45 izpred šole v Župančičevi ulici. Pred šolo se zberemo ob 9.35.

VRNILI se bomo v petek, 6. 10. 2023, predvidoma ob 14.30.

Učenci, ki se šole v naravi ne bodo udeležili, bodo imeli pouk.

Aktiv 4. razreda

KULTURNI DAN – 4. razred

KULTURNI DAN – 4. razred

Ob dnevih evropske kulturne dediščine  smo četrtošolci izvedli kulturni dan z naslovom Od lana do platna. V uvodu smo se pogovarjali o izumirajočih poklicih (čevljar, lončar, mlinar, krojač, urar, svečar, čipkar, tkalec, oglar …). Gostja Vita Ivičič nam je nazorno predstavila potek izdelave domačega platna. Spoznali smo postopke od puljenja lana, sušenja, otepanja, trenja, česanja, predenja in tkanja. Kdor je želel, se je lahko preizkusil v ročnem predenju. V nadaljevanju smo iz papirja izdelali prtiček z belokranjskim vzorcem. Dejavnost smo zaključili tako, da smo se naučili zapeti pesem Le predi, dekle, predi in v lonček posejali lan, katerega rast bomo opazovali v prihajajočih jesenskih dneh.

Evropski dan jezikov na naši šoli

Evropski dan jezikov na naši šoli

V okviru mednarodnega projekta eTwinning z naslovom Jeziki odpirajo vrata v nove svetove! smo z učenci 4. c in 6. b razreda obeležili 26. september, evropski dan jezikov. Skupaj smo izdelali plakat, na katerem smo prikazali, katere jezike govorimo in se učimo na naši šoli. Plakate bodo na platformi eTwinnning predstavile še Grčija, Poljska, Romunija, Italija, Portugalska, Španija, Turčija, Litva, Hrvaška in Gruzija.
 
Jesenski pohod drugošolcev

Jesenski pohod drugošolcev

V četrtek, 21. septembra 2023, smo se učenci 2. razreda veselo in razigrano podali na jesenski pohod v gozd. Pot nas je najprej vodila po mestnih ulicah v smeri Vojne vasi, nato pa po kolovozu v bližnji gozd. Tam smo se okrepčali, poigrali, raziskovali okolico in si nabrali moči za nadaljevanje poti. S pesmijo smo prispeli v Dolenjo vas, kjer nas je z laježem pozdravil Maksov kuža. Tudi sonce je posijalo in že smo prispeli na Griček. Nekoliko utrujeni smo si privoščili še zadnji priboljšek in se zadovoljni vrnili v šolo. Bilo nam je zelo lepo.

Učenci in učiteljice 2. razreda

KULTURNI DAN 6. RAZREDA

V torek, 3. 10. 2023, bodo imeli učenci 6. razreda kulturni dan. Obiskali bodo Krajinski park Lahinja in Šokčev dvor v Žuničih. Učenci se bodo pred šolo zbrali ob 8. uri. Vrnili se bodo predvidoma ob 12.30. Malico bodo vzeli s seboj.

 

Dostopnost