Skoči na glavno vsebino
Neponovljiv dan na Dunaju

Neponovljiv dan na Dunaju

Pustolovščine osnovnošolcev na Schloss Schönnbrunne in Wiener Praterju

Očarljiva dogodivščina se je odvila v petek, 12. 4., ko so se učenci od 6. do 9. razreda Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj odpravili na razburljiv izlet na Dunaj, ob spremljavi svojih učiteljic  Alexandre Kočevar, Palmire Šašek, Mihaele Filak in Margarete Andrišević.

Najprej jih je čakal fascinanten ogled Schloss Schönbrunna, kjer so se poglabljali v življenje avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa in cesarice Sisi. Sprehod skozi prestolnico je bil resnično poseben; občudovali so Hofburg in Špansko jahalno šolo s plemenitimi lipicanci, kar je bilo pravo doživetje.

Nato so se sprehodili skozi staro mestno jedro, kjer so občudovali veličastni Stephansdom ter si privoščili čas za nakup spominkov. Sladkosnedni učenci so si med postankom za okrepčilo privoščili tudi legendarno Sachertorte, dunajsko čokoladno razvajanje.

Pustolovščina pa se ni končala tu. Za zaključek so obiskali lutkovni muzej Madame Tussauds, kjer so se srečali z znamenitostmi v voščenih podobah, nato pa so se v zabaviščnem parku Wiener Prater podali na razburljive vrtiljake ter doživeli vznemirljive vzpone in spuste.

Polni veselja in nepozabnih spominov so se vrnili domov, kamor so prispeli po polnoči.

Vodja ekskurzije

Alexandra Kočevar

Športni dan atletika 1. razred

Športni dan atletika 1. razred

Na lep, sončen dan smo se učenci prvih razredov odpravili na športni dan. Odpravili smo sena kratek sprehod do stadiona Loka, kjer smo se najprej ogreli nato pa smo se odpravili na proge za tek, kjer smo se pomerili in odlično izkazali v tekih na 600 in 60 metrov. Po krajšem pohodu nazaj do šole, smo se prijetno utrujeni in veseli vrnili nazaj v šolo.

Tretješolci na športnem dnevu

Tretješolci na športnem dnevu

V torek, 9. 4. 2024, so imeli tretješolci športni dan, ki je bil namenjen tekom in športnim igram. Najprej so se napotili na igrišče na Čardak, kjer so se ogreli in se igrali različne igre. Nato so se odpravili na stadion v Loki. Pomerili so se  v teku na 600 m in 60 m.  Pri tekih so se zelo potrudili in se po svojih najboljših močeh borili za čim boljše rezultate. Nato je sledil težko pričakovani zaključek športnega dneva – razdelitev priznanj prvim trem učencem in učenkam z najboljšim časom v teku na 60 m in 600 m.

Kamišibaj festival

Kamišibaj festival

V soboto, 6. 4. 2024, je v Knjižnici Črnomelj potekal 9. festival kamišibaj gledališča v Beli krajini. Nastopilo je deset učencev, ki obiskujejo interesno dejavnost Bralni klub. Predstavili so se z ljudskimi zgodbicami iz zbirke Tristo zajcev.  Odlično so se predstavili tudi učenci naše šole, ki obiskujejo Večnamenski romski center.

Polfinale kviza Male sive celice

Polfinale kviza Male sive celice

V torek, 9. 4. smo se tekmovalci, navijači in učiteljice spremljevalke ponovno odpravili na snemanje kviza Male sive celice, tokrat smo tekmovali že v polfinalu. Naši nasprotniki so bili učenci OŠ Toma Brejca Kamnik. Obe ekipi sta se odlično odrezali, ena pa je bila seveda zmagovalna. Če vas zanima, katera, si lahko z ogledom oddaje popestrite prvomajske počitnice, oddaja bo namreč na sporedu v ponedeljek, 29. 4.

Dostopnost