Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 19. 5. 2022, smo imeli prireditev ob zaključku bralne značke, ki smo je bili po dveh letih premora zelo veseli. Prireditev s podelitvijo priznanj, ki sta jo vodila Filip Vehovec, učenec 8. razreda, in Sofija Despotović, učenka 6. razreda, je potekala v mali telovadnici šole v dveh delih. Posebej smo jo izvedli za učence od 1. do 4. razreda in učence od 5. do 9. razreda.

Letos je bila gostja pisateljica, pesnica in igralka Nataša Konc Lorenzutti. Pisateljica nam je pripovedovala basni, zastavljala uganke, pela, povedala veliko o sebi, predvsem pa nas je navduševala za knjige in branje. Razložila nam je, kakšen pomen ima branje knjige zanjo ter kako nastajajo njene knjige. Prireditev je zaključila s pesmijo, mi pa smo ji podarili šopek.

To šolsko leto je bralno značko osvojilo 181 učencev, od tega je bilo 12 zlatih bralcev. Učenci 1., 4. in 7. razreda so dobili mape in priznanja, ostali učenci pa so dobili priznanja. Zlati bralci so prejeli še posebno priznanje, na valeti pa bodo dobili tudi knjižno nagrado. Letos so pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS zanje izbrali knjigo Kjer veter spi Damijana Šinigoja.

Poleg obeh omenjenih učencev, ki sta vodila prireditev, so pri izvedbi prireditve sodelovali tudi bralci iz 8. a razreda in Nejc Malerič iz 8. b. Domen Malešič, Lara Franko, Neža Šikonja, Kaja Kolbezen in Zala Količ so pripravili in pospravili prireditveni prostor ter pomagali pri podelitvi priznanj. Tehnično podporo je nudil Gašper Spreizer, dogodek pa sta ujela v fotografski objektiv Aleksej Aš in Nejc Malerič.

Čestitke vsem bralcem in mentoricam!

Zlati bralci
(Skupno 579 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost