Skoči na glavno vsebino

V torek, 5. aprila 2022, so ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj Boris Mužar, direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić, župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in predstavnici projektivnega biroja Sapo d. o. o. Daniela Kure Kastelic in Martina Avguštin zainteresirani javnosti predstavili idejni načrt ureditve vrtov šole in knjižnice.

Ureditev predvideva funkcionalno povezavo gornjega vrta šole z vrtom knjižnice. Ustanovi bi s posodobitvijo pridobili nadstrešek za učence vozače, klančino za vozičke pred knjižnico in atraktivno, sodobno ter večfunkcijsko površino, ki bi mestu služila za različne dogodke. Na spodnjem vrtu se predvideva zasaditev drevnin in ureditev igral.

Na novo urejen prostor smo poimenovali Vrt poetov, ime pa utemeljili z dejstvom, da šola nosi ime po pesniku Miranu Jarcu, obe ustanovi deli oziroma povezuje cesta, poimenovana po pesniku Otonu Župančiču, hkrati pa obe ustanovi že desetletja predano ohranjata in razvijata kulturno bogastvo.

Mesto bo z ureditvijo prostora dobilo novo točko srečevanja, ki Ulico Otona Župančiča nadgrajuje v novo mestno vozlišče.

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost