Skoči na glavno vsebino

V torek, 22. novembra 2022, je bila v prostorih Kreativne hiše mladih odprta tretja mesečna razstava Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici. Razstavljalce vsako leto izbere strokovna komisija ki jo sestavljajo: akademski slikar Robert Lozar ter profesorici likovne umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar. Tokrat se je s svojimi deli predstavila učenka 5. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Ameli Štefanič, ki je tudi letošnja najmlajša likovna razstavljalka.

V uvodnem govoru je o njenih delih spregovoril akademski slikar Robert Lozar, potem pa še razredničarka Katja Žagar. Otvoritev so popestrile glasbene točke dveh mladih kitaristk GŠ Črnomelj.

Ameli se predstavlja z risbami in slikami v različnih likovnih tehnikah. Iz del je razvidno, da je nežna in občutljiva opazovalka življenja okoli sebe. Navdušuje se nad živalskim in rastlinskim svetom. Žene jo zanos in velika volja po ustvarjanju. Prav odkrito navdušenje po opazovanju življenja in ustvarjanju teh podob na likovnih delih, je njena posebnost in izjemnost.

Njena dela so barvita in izrazna. Kljub tako nežnim letom točno ve, kako voditi čopič, in kako uporabiti pravo tehniko, da nastane natanko tisto, kar si je zamislila. Nobena likovna tehnika ji ni tuja. Brez zadrege se loti vseh izzivov.

Kljub svojim mladim letom kaže izjemen opazovalni in ustvarjalni dar. Njena razstava vsekakor priča o tem.

To je za Ameli prva samostojna razstava in želimo ji, da jih bo sledilo še veliko.

Razstava bo 3 tedne na ogled v knjižnici Črnomelj.

(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost