Skoči na glavno vsebino

Kulturna šola je naziv, ki ga Javni sklad za kulturne dejavnosti RS podeljuje osnovnim šolam, ki glede številčnosti in kakovosti izkazujejo nadpovprečno aktivno kulturno udejstvovanje učencev ter mentorjev na različnih umetnostnih področjih, kot so zborovska, gledališka in lutkovna dejavnost, folklorna in likovna dejavnost, literarna, plesna in filmska dejavnost … Že pred poletjem nam je bilo s strani ocenjevalne komisije za vrednotenje prijavnih vlog, katerih je bilo letos kar 84, sporočeno, da naša šola izpolnjuje vse pogoje za NAZIV “Kulturna šola” za obdobje 2020–2024. Ta naziv je Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj dobila tretjič zapored, prvič leta 2010, takrat kot prva belokranjska osnovna šola.

Ocenjevalna komisija šolam poleg naziva podeli še devet različnih priznanj za posebne dosežke na področju kulture. Naša šola je prejela eno izmed teh devetih priznanj, in sicer priznanje za posebne dosežke na področju folklorne dejavnosti, kar je izjemen uspeh. Tovrstno priznanje pa šoli ni bilo podeljeno prvič, ampak ga je letos prejela že tretjič. Priznanje je plod večletnega kvalitetnega in predanega dela učencev, njihovih staršev in predvsem mentoric Bernarde Starašinič in Katje Kocjan Plut, ki s svojimi izkušnjami in znanjem poskrbita, da belokranjsko kulturno izročilo ne zaide v pozabo.
Tudi v prihodnje se bomo trudili ustvarjati kulturne dogodke in prireditve, namenjene učencem, staršem in širši lokalni skupnosti, saj se zavedamo, da je šola prostor, kjer si učenci tudi s kulturo razvijajo vztrajnost, disciplino, pogum, samozavesten nastop pred gledalci in pozitivno samopodobo.

(Skupno 420 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost