Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, zaposleni, drugi obiskovalci šole!

Vlada RS je v septembru 2022 objavila Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2022. Šolski sklad OŠ Mirana Jarca Črnomelj je uvrščen na Seznam upravičencev do donacij za leto 2022, ki je kot Priloga sestavni del omenjenega sklepa.

Vljudno vas vabimo, da del vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje šolskega sklada ter s tem omogočite boljše pogoje za izobraževanje naših učencev in učenk iz socialno šibkejših družin. 

V kolikor se odločite za ta korak, to ne pomeni, da boste plačali večjo dohodnino. Država namreč od izračunane višine vaše dohodnine, del tega zneska nameni za organizacije v splošno koristne namene, vendar le, če jih boste o tem pravočasno obvestili. Do konca tekočega leta se lahko odločite komu in v kakšnem deležu želite prispevati del dohodnine za tekoče leto.

Za vse tiste, ki se boste odločili za donacijo, smo pripravili obrazec z vnaprej izpolnjenimi podatki upravičenca – imenom šole oziroma šolskega sklada ter davčno številko šole.

Postopek donacije dela namena šolskemu skladu OŠ Mirana Jarca Črnomelj:

  1. Izpolnite ta obrazec s svojimi podatki. V zahtevek pripišite odstotek dohodnine, ki ga želite nameniti šolskemu skladu, in sicer v polje »Odstotek (%)«, kjer dopišete vrednost 0,1 %, 0,2 % ali največ 0,3 %.
  2. Izpolnjen in podpisan obrazec lahko oddate na naslednje načine:
  • Lahko ga prinesete v tajništvo šole. Šola bo obrazec posredovala pristojnemu davčnemu uradu.
  • Lahko ga pošljete po navadni pošti pristojnemu davčnemu uradu na naslov: Finančni urad Novo mesto, Kandijska cesta 21, 8000 Novo mesto.
  • Lahko ga osebno dostavite na zgoraj navedeni pristojni davčni urad v Novem mestu, v času uradnih ur.
  • Lahko ga oddate elektronsko preko sistema eDavki na naslednji spletni povezavi: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo.

Vsem, ki se boste odločili del dohodnine nameniti šolskemu skladu OŠ Mirana Jarca Črnomelj, se lepo zahvaljujemo.

Vodstvo šole

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost