Skoči na glavno vsebino

Učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj so tudi letos sodelovali na Župančičevi frulici v organizaciji ZIK Črnomelj. Organizatorju smo morali poslati videoposnetke nastopov sodelujočih učencev. Med 115 deklamatorji je na enem od treh predizborov na OŠ Ob Rinži v Kočevju sodelovalo kar pet naših učencev od sedmih poslanih posnetkov, in sicer Peter Kmetič, Leon Spreizer, Anže Simčič, Gregor Kmetič in Ajda Bremec, ki se je na veselje deklamatorjev naše šole in mentoric Bernarde in Eve Starašinič uvrstila med pet najboljših deklamatorjev v državi. Nastopila je s pesmijo Davida Bedrača z naslovom Jaz sem filmski režiser. Najboljše učence je izbirala strokovna ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali Tomaž Gubenšek, Sara Horžen in Žiga Bratoš.

Naša učenka Ajda Bremec je tako v soboto, 11. 6. 2022, v Kulturnem domu Črnomelj nastopila na zaključni prireditvi 32. Župančičeve frulice. Predstavilo se je 20 finalistov v štirih kategorijah. Na koncu prireditve je strokovna komisija razglasila zmagovalce, dobitnike Župančičevih frulic za najboljša pesnika in pastirskih rogov za najboljšega deklamatorja in pripovedovalca.

Mladi belokranjski deklamatorji, ki so letos z deklamacijami pesmi Davida Bedrača sodelovali na Župančičevi frulici, so nastopili tudi v petek, 10.6.2022, v Spominski hiši Otona Župančiča na Vinici na pesniškem večeru ob Župančičevih dnevih 2022. Deklamirali so isto pesem, kot so jo na predizborih Župančičeve frulice. Iz naše šole so nastopili Leon Spreizer, Peter in Gregor Kmetič, Anže Simčič ter Ajda Bremec.

 

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost