Skoči na glavno vsebino

Likovni natečaj »Iz roda v rod« je, ob 790- letnici ustanovitve Župnije Črnomelj in prve pisne omembe naselja Črnomelj, razpisal JSKD Črnomelj in Župnija Črnomelj.

Na likovni natečaj je prispelo 49 del v različnih likovnih tehnikah. Tudi učenci OŠ Mirana Jarca so sodelovali s svojim likovnimi deli. Ker so dela nastajala ob koncu šolskega leta, je bila ustvarjanje toliko bolj zahtevno, saj so učenci v mislih že bili na počitnicah. Kljub temu so se pri ustvarjanju potrudili in si tako prislužili lepe nagrade.

Zala Pezdirc Burazer in Kaja Kuzma sta osvojili denarni nagradi, štirje učenci pa praktične nagrade. To so Ana Majerle, Maša Strmec, Kanita Škulj in Slavko Pršlja. Mentorica nagrajenim učencem je Natalija Orlič.

Organizator je nagrade podelil na prijetni otvoritvi, v torek, 9. 10. v Pastoralnem centru Črnomelj. Navzoče so pozdravili predstavnik JSKD Črnomelj, župnik Gregor Kunej in ocenjevalke likovnih del Andreja Verderber in Alenka Vrlinič. V kulturnem programu sta nastopila glasbenika Manca Lovrin in Žan Majcen.

Po uradni podelitvi nagrad je obiskovalce čakala še prijetna pogostitev in fotografiranje ob razstavljenih delih.

Dela bodo še nekaj časa na ogled v Pastoralnem centru Črnomelj.

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost