Skoči na glavno vsebino

 

Pred dnevi smo na šolo prejeli priznanje iz mednarodnega likovnega natečaja za otroke iz Japonske. Razveselila nas je novica, da je naša učenka Kaja Kuzma iz 8. razreda prejela priznanje za svoje poslano delo na mednarodni natečaj. Likovno delo je ustvarila kot  učenka 7. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Na likovni natečaj JQA International Environmental Children’s Drawing Contest je prispelo 14.209 likovnih del iz 98 držav z vsega sveta. Nekateri so prejeli posebne nagrade, podeljenih je bilo veliko prvih nagrad, naša Kaja pa je prejela priznanje v mednarodni konkurenci. Takšnih priznanj so letos podelili 77.  Njeno likovno delo pa je, poleg nagrajenih, objavljeno tudi v katalogu 19. JQA natečaja.

Kaja se je natečaja udeležila z risbo, kombinirano s kolažem, ki predstavlja mesto Črnomelj s svojimi kulturnimi spomeniki in posebnimi zgradbami. V prvi plan pa je postavila dva mlada turista, ki raziskujeta lepote mesta.  Mentorica mlade ustvarjalke je bila Natalija Orlič.

Za Kajo je to že drugo mednarodno likovno priznanje. Prvega, iz Finske,  je prejela pred dobrim letom, ko je ustvarjala kot šestošolka. Kaji za izredno delo iskreno čestitamo in ji želimo uspešno likovno pot še naprej.

(Skupno 466 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost