Skoči na glavno vsebino

Na koncertu ob 10. obletnici FS Lepa Anka v Kulturnem domu v Črnomlju, ki je bil v soboto 23. februarja 2019  v večernem času, so folklorniki 1. in 2. razredov OŠ Mirana Jarca Črnomelj pokazali, kaj so se naučili na folklornih vajah.

Predstavili so se z novo odrsko postavitvijo Igramo se vojske. To je bil njihov drugi nastop. V skupini je kar 34 prvošolcev in drugošolcev, ki so ob spremljavi harmonike, klarineta in gudala zaplesali Rašplo in Pokšotiš. Na harmoniki jih je spremljal David Kočevar, kateremu sta se pridružila še Lana Lozar in Alex Frfolja.

Folklorniki v letošnjem letu na šoli ustvarjajo kar v treh skupinah pod mentorstvom Katje Kocjan Plut in Bernarde Starašinič. Letos je h krožku prijavljenih več kot 60 učencev, ki preko iger, plesa, petja in izštevank skrbno in vestno ohranjajo belokranjsko ljudsko izročilo. Učenci pravijo, da jih to veseli, predvsem se zelo radi igrajo različne, že skoraj pozabljene igre, igrajo na različna ljudska glasbila in se urijo v rabi domačega črnomaljskega narečja in se tako pripravljajo za številne nastope na šoli, v kraju, pa tudi širše.

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost