Skoči na glavno vsebino

Učenci drugih razredov smo se pretekli teden polni pričakovanj odpeljali v CŠOD Lipa v Črmošnjice, kjer smo preživeli tri nepozabne dni.

Na pohodu ob Divjem potoku smo reševali uganke, opazovali rastline in slišali veliko zanimivega o kačjem pastirju, belouški, raku, močeradu in zmajih. Ker smo bili zares dobri opazovalci, smo odkrili tudi palčkova domovanja. Pot nas je naprej vodila do Zmajeve votline in do bistrega potočka, kjer smo se urili v spuščanju splavov in preizkušanju mlinčkov, ki smo jih sami izdelali. Zvečer smo se pogumno odpravili na nočni pohod s petrolejkami.

Veliko novega smo se naučili tudi o ravnotežju in ravnovesju. To znanje smo preizkušali s tehtanjem in merjenjem različnih predmetov in z gugalnico. Preizkusili smo se v lokostrelstvu in na poligonu v vožnji s skiroji in kolesi. Prstne spretnosti smo urili z zabijanjem žebljev in prepletanjem nitk. Nastali so lepi izdelki, ki smo jih odnesli domov za spomin.

Najbolj veseli smo bili, ko smo se lahko igrali na zunanjih igralih, igrišču in na žičnici.

Trije dnevi so hitro minili. Polni novih dogodivščin smo se zadovoljni vrnili domov. Spoznali smo, da je učenje v naravi res zabavno.

Učenci in učiteljici

(Skupno 269 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost