Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razredov smo se v sredo z avtobusom odpeljali novim dogodivščinam naproti. Udeležili smo se tridnevne šole v naravi v domu Lipa v Črmošnjicah, kjer smo z zanimanjem in navdušenjem raziskovali tamkajšnjo okolico in se z različnimi aktivnostmi naučili veliko novega.

V gozdu smo se prelevili v prave detektive in z lupami v rokah raziskovali debla, gozdna tla, živali in rastline. Pripravili smo tudi bogato gozdno pojedino za tamkajšnje prebivalce. Sprehodili smo se ob Divjem potoku, kjer smo opazovali potok in slišali veliko zanimivega o kačjem pastirju, belouški in raku. Ker smo bili res dobri opazovalci, smo opazili palčkova domovanja, a žal palčkov nismo videli. No, mogoče smo bili preglasni. Pot nas je naprej vodila do Zmajeve votline in do bistrega potočka, kjer smo se urili v spuščanju splavov in preizkušanju mlinčkov. Še dobro, da smo bili obuti v škornje in smo lahko tekali po vodi.

Zelo zanimiv je bil nočni pohod s petrolejkami. Priznamo, da nas je bilo kar malo strah, saj smo del poti prehodili v čisti temi, to pa zato, da smo lahko opazovali zvezde. Strah smo hitro premagali in se ponosno vrnili v dom.

Veliko novega smo se naučili o ravnotežju in ravnovesju. To znanje smo preizkušali s tehtanjem in merjenjem različnih predmetov, z gugalnico in različnimi pripomočki za ravnotežje. Z žebljanjem in s prepletanjem nitk pa smo urili svoje prstne spretnosti. Pri delu smo se zelo potrudili, zato so nastali lepi izdelki, ki smo jih odnesli domov za spomin.

Najbolj veseli smo bili, ko smo se lahko igrali na zunanjih igralih, mini golfu, namiznem tenisu, igrišču in na žičnici. Poprijeli pa smo tudi za pravi lok in se preizkusili še v lokostrelstvu.

Trije dogodivščin polni dnevi so hitro minili in bilo nam je res lepo.

Učenci in učiteljice

 

 

 

 

 

 

(Skupno 549 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost