Skoči na glavno vsebino

V petek, 27. maja 2022, se je po dveletnem premoru izpeljala 6. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Zadnje srečanje prek prekinitvijo je potekalo v Gradežu v Italiji –  leta 2019, tokratno pa na otoku Krku. Udeležilo se ga je okrog 120 izbranih učencev likovnikov iz belokranjskih in dolenjskih šol. Iz naše šole se ga je udeležilo 6 učenk: Eva Simonič, Pia Kambič, Amanda Muhadri, Zala Količ, Veronika Vidmar, Alja Rajf in mentorica Natalija Orlič.

Zgodovino mesta Krk so nam že na avtobusu predstavile učenke OŠ Loka.

Po prihodu v mesto je sledil kratek sprehod skozi staro mestno jedro. Učenke so si med ogledom že izbirale primerne lokacije za slikanje. Mesto ima zanimivo in pestro zgodovino, kar se pozna tudi na arhitekturi mesta. Ulice so ozke, kar je značilno za primorska mesta, hiše pa imajo bogato okrasje in veliko zanimivih reliefov ter  detajlov, ki pričajo o bogati mestni zgodovini.

Učenke so si same izbrale primerne lokacije in motive za slikanje. Množice turistov iz tujine in Hrvaške, ki so prihajale v mesto, so z občudovanjem opazovale ustvarjalke in njihova dela.

Za marsikaterega ustvarjalca je bila to nova in zanimiva likovna izkušnja. Ustvarjali so zavzeto in vztrajno in niso popuščali niti zaradi vročine. Najbolj pa so nas navdušili domačini, lastniki zgradb, saj so spremljali nastanek likovnega dela in ga na koncu tudi fotografirali.

Vsi nastali izdelki učencev ter fotografije druženj in ostalega dogajanja pa bodo objavljeni na spletni strani kolonije https://izletniskakolonija.splet.arnes.si

Mentorica : Natalija Orlič

(Skupno 387 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost