Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. maja 2018, se je 4. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine na Krku udeležilo okrog 120 izbranih učencev likovnikov iz belokranjskih in dolenjskih šol. Iz naše šole se jo je udeležilo 11 učencev: Marina Vrščaj, Žan Belca, Kristjan Pezdirc, Kaja Pavše Grabrijan, Kim Riznič, Jakob Kavšek, Kanita Škulj, Nives Ilinčič, Kaja Kuzma, Daša Schweiger, Matic Tekavec in mentorica Natalija Orlič.

Po treh uspešno izpeljanih kolonijah v slikovitih krajih Piranu, Gradežu v Italiji in v Rovinju na Hrvaškem, smo se letos podali na otok Krk.

Zgodovino mesta Krk so nam že na avtobusu predstavile učenke OŠ Loka.

Po prihodu v mesto je sledil kratek sprehod skozi mesto. Učenci so si med ogledom že izbirali primerne lokacije za slikanje. Mesto ima zanimivo in pestro zgodovino, kar se pozna tudi na arhitekturi mesta. Ulice so ozke, kar je značilno za primorska mesta, hiše pa imajo bogato okrasje in veliko zanimivih reliefov.

Ustvarjanje na prostem je svojevrstna izkušnja, ki se ne more primerjati z delom v razredu. Učenci različnih starosti so se, nekateri prvič, spoprijeli z zanimivo likovno izkušnjo. Ustvarjali so zavzeto in vztrajno in niso popuščali niti zaradi vročine. Množice turistov, ki so prihajale v mesto, so z občudovanjem opazovale njihova dela. Tudi domačini so se izkazali z gostoljubjem in učencem nudili vse, da bi jim bilo čim lepše. Od mrzle limonade, do senčnika in spodbudnih besed.

Nastali likovni izdelki bodo razstavljeni v mesecu juniju.

Vsi nastali izdelki učencev ter fotografije druženj in ostalega dogajanja pa bodo objavljeni na spletni strani kolonije (https://sites.google.com/site/izletniskakolonijamldinbk)

Mentorica : Natalija Orlič

(Skupno 698 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost