Skoči na glavno vsebino

Rdeči križ Slovenije in OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas vsako leto razpiše likovni natečaj za osnovnošolce. Tako je bilo tudi ob koncu lanskega šolskega leta. Razpis, ki je bil že deseti po vrsti,  je nosil naslov Kaj imaš rad – pri rdečem križu, doma, v šoli. Na natečaj so se učenci OŠ Mirana Jarca odzvali z grafikami, suhimi iglami, ki so jih ustvarili pri pouku likovne umetnosti pod mentorstvom Natalije Orlič.

Na natečaj so prispela dela iz Rusije, Francije, Madžarske, Italije, Nemčije, Srbije, Avstrije, Portugalske in Španije. V jasenskem času so likovna dela učencev ocenili in uredili. Takrat smo tudi izvedeli za prvo nagrado v tretji triadi za Nives Ilinčič. Prireditev s podelitvijo, ki naj bi bila v mesecu marcu, pa je letos preprečila pandemija. Diplome in nagrade za nagrajene učence so bile poslane po pošti.

Nives Ilinčič, ki je v tem času že zaključila deveti razred, je bila prispele nagrade vesela  Z družino bo lahko izkoristila vikend paket na Debelem rtiču, obiskala pa bo lahko tudi Bolnico Franja – nagrado Muzeja Idrija.

Nives, iskrene čestitke. Želimo ti zanimivo raziskovanje Slovenije in prijetno bivanje na morju.

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost