Skoči na glavno vsebino

Pretekli četrtek, 9. 3. 2023, je  v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu potekal regijski predizbor tekmovanja POPRI. Iz naše šole so se ga udeležili Anel, Rok, Maks, Jagoš in Mark, ki so predstavili svojo podjetniško idejo Second toy. Gre za skupino izdelkov, ki je namenjena vsem, ki imajo radi igrače. Le te so narejene iz recikliranega tekstila in tekstilnih izdelkov, namenjenih sekundarni uporabi oziroma reciklaži.

Letos se je na tekmovanje prijavilo 37 ekip v treh različnih kategorijah. Iz prispelih predlogov je strokovna komisija izbrala po 12 najboljših projektov v vsaki kategoriji. Med izbranimi v kategoriji osnovnošolcev je bila tudi ekipa naše šole. Svoj izdelek so predstavili v 5 minutnem pitchu kratke in navdihujoče startupovske predstavitve, sledilo pa je še 5 minutno odgovarjanje na vprašanja strokovne komisije.

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Slovenskim podjetniškim skladom, Uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Uradom za intelektualno lastnino, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba ter v sodelovanju z regijskimi partnerji.

Več o dogodku si lahko preberete na povezavi: https://www.rc-nm.si/popri-2023-regijsko-podjetnisko-tekmovanje-jv-slovenija/

Prispevek iz dogodka pa si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=k7dElslfb7E&t=28s

Darjan Grudnik, mentor podjetniškega krožka

 

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost