Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan gibanja za zdravje, 10. maj, smo obeležili s prireditvijo ŠPORTAJ ZDRAVO ZA ZABAVO, ki jo je pripravil ZD Črnomelj v sodelovanju z OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Športno zvezo in Občino Črnomelj, pobudnica in koordinatorica pa je bila Mojca Tomc, dr. med. Slednja je bila tudi govornica, sklepne misli pa je podal župan Občine Črnomelj, Andrej Kavšek.

Točke so prispevali Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Twirling klub Spin Bela krajina, Košarkarski klub Kolpa, Ženski košarkarski klub Črnomelj, Judo klub Bela krajina, Društvo MTD Gladiator, Planinsko društvo Črnomelj, Lokostrelsko društvo Paradoks, Tenis klub Loka Črnomelj, Rokometni klub Črnomelj, Nogometni klub Bela krajina in Ženski odbojkarski klub Črnomelj.

S prireditvijo so nam vsi skupaj sporočili, kako pomembna je redna telesna aktivnost za zdrav razvoj in telesno zmogljivost. Šport nas za celo življenje nauči reda, discipline, vztrajnosti, kako veliko je veselje ob zmagah in kako skupaj prenašati poraze. V športnih klubih pa se stkejo tudi prijateljstva, ki pogosto trajajo vse življenje. Naj gibanje postane življenjski slog vseh nas.

Fotografije: Tomislav Urh

(Skupno 574 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost