Skoči na glavno vsebino

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Taste my country! se je v času od 30. novembra do 5. decembra 2019 šest učencev OŠ Mirana Jarca Črnomelj v spremstvu dveh učiteljic udeležilo ekskurzije v Maranellu, v Italiji.

 

Tema prve izmenjave je bila sir. Tako so si učenci ogledali proizvodnjo parmezana in na vodeni degustaciji v šoli poskusili sire iz različnih držav. Ogledali so si tudi mesti Bologno in Modeno, muzej Ferrari, park hrane FICO Eataly World ter proizvodnjo balzamičnega kisa.

 

Učenci so predstavili svojo šolo, Črnomelj in Slovenijo. Ravnatelju gostujoče šole so poleg uradnih daril predali tudi avtorsko sliko ge. Katarine Vidmar z motivom belih brez, ki predstavljajo našo pokrajino.

 

V okviru projekta Taste my country! so vse sodulojoče države izdelale po tri logotipe, ki bi predstavljali celoten projekt. Po izboru vseh sodelujočih učencev na prvi izmenjavi v Maranellu je bil izbran za uradni logotip projekta Taste my country! ravno logotip, ki so ga narisali učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj pod mentorstvom učiteljice Natalije Orlič.

 

Učenci in učitelji so imeli priložnost biti tudi pri pouku in spoznati italijanski šolski sistem. Predvsem pa so navezali stike z učenci in učitelji iz Nizozemske, Portugalske in Italije. Gostiteljske družine so učence toplo sprejele ter pripravile veliko hrane.

 

Na povabilo župana Maranella so se sodelujoči udeležili tudi zaključne večerje, kjer so strnili vtise preteklih dni.

 

Polni novih doživetij so se učenci z učiteljicama vrnili domov in počasi se že pripravljajo na novo izmenjavo na Nizozemskem spomladi 2020.

 

(Skupno 496 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost